Änglar



Jag älskar änglar, dom betyder mycket för mig. Jag vill ha änglar runt mig för dom är otroligt vackra och inge en varm stämmning. Denna julen har jag fått en ny ängel av en mycket kär vän, den skulle trumpeta för mig hela julen. Det var så min vän sa när jag fick den,  jag skulle inte glömde henne. En sådan vän glömmer man inte hon betyder otroligt mycket för mig. Att ha vänner man kan lita på och vara med utan att man behöver vara på ett speciellt sätt det är underbart och man blir varm av glädje när man tänker på det.
Livet har mycket gott att glädjas över och det är ofta inga stora saker utan det gäller att se och ta vara på det lilla som finns i vadagen.
Igår var jag hos min yngsta dotter och lekte med mitt barnbarn Agnes, det var dockor och dockkläder som skulle av och på dockorna. Men herregud två år och minst tio dockor och massor av fina dockkläder som hon kunde välja på, jag som mormor blev snurrig i huvudet. Barn idag har för mycket saker och många som inte passar åldern. Så upp på vinden med en del av sakerna för att byta ut ibland, då blir det roligt att leka med det  man har framme och det stimulerar mer barnet.  Jag har fler barnbarn och det var samma där, jag blev  vimsig över alla leksaker. Om man har för mycket leksaker kan man inte leka, för barn har otroligt svårt att välja. Jag kan konstatera att ingen av familjerna behöver mer leksaker inom den närmaste tiden. Nu får man spara för framtiden.
Jag och mina flickor har en nära relation och jag tänker ibland när jag säger saker som detta om leksakerna, nu blir dom sura på kärringen !! Men dom visar inget och det tycker jag är fantastiskt ! dom säger att dom tänkt detsamma men det har bara inte blivit av. Jag längtar till nästa gång jag kommer till mina små godingar.

Gott Nytt År


Ett år har gått och fort. Om man ser framåt tycker man ett år är långt men vips så är man där igen. Jag sitter i mitt kök och skriver, tittar ut och det finns ingen snö men rimfrosten som funnits en vecka gör det otroligt vackert. Alla buskar, träd ja allt som finns ute är vitt med små kristaller på. Idag har herr o fru domherre varit i fågelbordet och dom lyser verkligen upp. Många har tagit ut nyårsmällandet lite för tidigt, min älskade Filippa (hund) blir väldigt rädd över dessa smälla. Jag själv tycker inte om smällar men det finns mäktiga raketer som sänder ut fina färger och stjärnor och det hoppas jag få uppleva även detta nyår. Jag önskar alla bloggare ett GOTT NYTT ÅR ! med mycket glädje över allt som finns runt oss.

Julen är över

Nu var det över igen, samma varje år alla jäktar och stökar och sliter för några dagar. Jag gör det inte längre för det blir frid i huset ändå. Jag tycker inte om så mycket saker som står på varandra utan en renare jul. Nu för tiden vill jag inte ha små tomtar överallt utan lite större men gammaldags. Julkulor finns både i glas och utsmyckade, man behöver inte hänga dom i granen bara utan i fönster. I år inhandlade jag handgjorda glaskulor till köksfönstren och dom kommer att få hänga kvar ett tag för dom är otroligt vackra. Dom var handmålade i silver. Det röda som går genom julen är fantastiskt vackert ihop med svart och silver. I är föll jag för dom färgerna och det har varit mysigt. Sedan detta med julklappar tycker jag är ganska tråkigt att köpa, jag köper lite då och då under året till barnbarnen för det är barnens jul. Jag ger mina flickor en liten julklapp, i år var det fotvårdsmassage med fotvård, i en liten fin låda med div. artiklar för egenvård. Detta fick räcka för mig. Mormors julbingo är den bästa händelsen på julen, ingen i familjen vill missa detta. Ett enkelt men trivsamt spel med en tärning och får man nr. 1,6 vinner man en julklapp men var inte för säker. När alla julklapparna är slut då startar vi om och samma nummer gäller men nu blir det ett riv att ta paket från varandra. När klockan ringer lägger sig lugnet och man öppnar och tänker till vill jag ha denna paket? eller kanske någon annan behöver den bättre, det är underbart som förälder att få vara med och se hur väl dom kommer överens om det dom fick. Och så kommer vi till maten på julafton och det är konstigt varje jul säger vi! nästa år drar vi ner på det för vi behöver inte ha allt detta. Visst om jag tänker 35 år tillbaka så har vi mindre men det är förmycket ändå tycker jag som hade varit nöjd med jansson, skinka&smörgås och gröt. Men den ene vill ha det och den andre det, vi hade för mycket i år också. Men nästa år då ska det bli annat. Nu tänker ni fick hon inget själv i julklapp, jo det fick jag av mina barnbarn dom hade handlat själva och det är underbart när dom valt ut saker till mormor. Kort på dom och ljus och julkulor, dom vet vad jag tycker om de små änglarna. Men bäst av allt är kram efter kram man får av dom, och deras underbara kommentarer när dom berättar saker för mig det är lyckan i livet. Nu vill jag önska er GOTT NYTT ÅR

Underbara luciadag

Nu har vi firat lusse och allt därtill. Det är inte alla år man har en vit lussehelg men i år var det underbart några grader kallt och snön yrde. Tänk vad beroende man är av väder för att inta den rätta stämningen.
Jag älskar december för då kommer ljusen fram i de flesta fönster i vårt avlånga land. Själv tänder jag massor av ljus och lussedagen tände jag kakelugnen och satte mig framför brasan med en kopp nykokt kaffe och en lussebulle med saffran i det är bara så härligt.

Jag var med min mellandotter och hennes man i Borås i helgen. Jag njuter verkligen när jag får sitta i baksättet och njuta av att slippa köra bilen. Eftersom jag alltid kör när min man och jag är ute och åker så känns det lyxigt att bara få vara och titta på allt vackert i alla fönster man åker förbi i juletid. Och när vi åkt en bit ville herren i bilen åka och titta på en sak då frågade han lite försynt om det var okej. Jag blev mer än glad över denna fråga som själklart blev, kör vart du vill jag hänger med er. Vi far förbi Torpa stenhus och Hofsnäs och där var så jättemysigt. Vi har en otroligt vacker bygd med fina
sjöar,  skogar och små röda stugor med vita knutar. Oj vad kul att du åkte denna vägen så vi fick se Julmarknaden sa jag till Robban, Jaja mamma det var nog bara för han skulle kolla skogen jag brukar få åka på sådana rundor. Då såg jag glimten i ögat på Robban, det var sant det Helena sa. Men strunt i det,  jag tyckte det var toppen.

Goa vänner

Igår var jag och träffade en ungdomsvän som jag hållt kontakten med till och från hela mitt vuxna liv. Hon ringde och bjöd in mig till henne. Varje gång vi träffas är det som vi hade pratats vid dagen innan och det konstaterade vi båda att vi känner lika för varandra. Hon är en sådan vän man önskar alla hade, för det finns en otrolig värme mellan oss. Vi behöver bara titta på varandra så vet vi var den andre står.
Vi skrattade åt saker som hände i vår ungdom.  Vi han med att göra många roliga resor tillsammans. Vi var ute på dans under många år och vi bodde även ihop i en villavagn under en period. Vi träffade våra män med en veckas mellanrum så vi gick i varandras fotspår. 70-talet var en underbar tid att vara ung på, det var i utvecklingens tid och det hände mycket.
Eftersom vi bodde i närheten av en sjö var vi mycket på sjön,  vi två var ute fiskade själva. Vi åkte även vattenskidor med kompisar, vi hade otroligt kul. Det fanns en kulle bredvid sjön och där samlades vi alla kompisar på helgerna.  Det var det glada 70-talet. När man idag tänker tillbaka på den tiden sprider sig en enorm värme i kroppen av tacksamhet att man hade det så härligt med många goa vänner.
Nu när vi träffas har vi många goa stunder att tänka tillbaka på. Och att ha en vän att minnas allt detta med är underbart.
Idag har jag tänkt på vad vi pratade om igår och minns det med tacksamhet Tack Inga för vår vänskap.

RSS 2.0