Mässan på Åvalla

Jag lovade att återkomma om mässan på Åvalla i Gällstad. Det är bra att dom nystartade företagen visar upp sig,  jag visste inte vad för utbud dom hade.
Som överskrift på mässan stod det Du och ditt hem. Och det stämde verkligen man kunde köpa tjänster som fotvård, massage, smink och härliga kuddar att sova på. Mysiga kläder att både ge som present och strossa runt i till fest och vardag. Ville du även smycka dig runt halsen fanns det halsband att inhandla. 
Du kan även smycka ditt hem med jättemysiga saker inför alla helger som kommer men även under alla andra dagar på året, både för inne och utomhus. Du kan även få konsultation om du vill förändra i ditt hem. Det fanns även underbara kransar att smycka bord och dörrar med. Om du är intresserad av inredning kan du gå in på http://www.ekebacka.blogspot.com/ och få inspiration. Jag kan bara denna adressen. Under våren hoppas jag dom återkommer med en ny mässa och då hade det varit kul om möjlighet till fika hade funnits. Det är alltid trevligt att sitta ner och träffa andra som är på mässan och gå tillbaka när man fikat.

Tiden rinner iväg

Oj vad tiden går fort snart är det jul igen. Jag har börjat förbereda lite julklappar med att baka lite kakor. Tänkte att det kan vara roligt att ge bort. Jag tycker det är roligt att baka för då går tiden mycket fort, och min man är mycket inställsam då. Konstigt men det blir alltid lite kanter och misslyckande och vad tror ni dom hamnar om inte i magen på mina män.

Nu undrar ni allt vad jag menar när jag säger mina män! men det är så, jag har två dagtid för det mesta. Min man har assistenter som är vid hans sida och den manlige är lika glad i kakor som min man. Nästan slagsmål om det jag tar bort och anser inte duger. Det är bra med smakråd för båda vet vad dom tycker om så valet är lätt för mig om jag ska baka samma kakor eller ta ett nytt recept.

I onsdags inspirerades jag av Leilas julbak och bakade sedan hennes goda kakor och då var det inte svårt att få hjälp med att hacka chokladen så jag har även nytta av mina goingar. Nu undrar ni kanske hur jag står ut med två gubbar i huset men det är något man få lära sig och det går fint, den gubben jag är gift med är 63 år och den andre 23 år så ni förstår att jag är lyckligt lottad. 

Min mans assistent har vi tagit till vårt hjärta hela familjen, han kom till oss efter han gått ur gymnasiet och sedan stannat kvar, han känns som vår son. Vi tackar Jonnie och Berit för deras goe son som vi fått lära känna och ha glädje tillsammans med. Nu kanske ni tänker dom andre assistenterna är inte dom lika omtyckta, jo det är dom och det är våra barn och mågar. Som ni förstår har vi det mycket bra med min mans assistenter.

Mormors klänning



Hej alla bloggare detta inlägg skulle varit förre det andra men det syns att man glömmer hur man gör ibland men nu kommer det!

Nu är jag tillbaka efter snart ett år och det känns jättebra. Jag har tänkt på min blogg men inte kommit till skott med inlägg. Men nu vill jag börja med att visa mitt älskade barnbarn Agnes med min klänning som mormor har stickat till mig. Jag är förvånad över modellen den är inte omodern än.












Allt kom inte med

Vad besviken jag blev när jag upptäckte att allt jag skrivit inte kom med i förra inlägget. Nu är saken den att jag har glömt en del av det jag skrev så nu tar jag det jag minns.
Som ni såg var min älskade Agnes med i min gamla klänning från mina första år. För satt mormödrar och stickade till sina barnbarn vilket jag aldrig gjort, det är dom nog glada över. Jag ser hur fina kläder barnbarnen har och det är minnsan inget ärvt, dom är som prinsar och prinsessor. När mina flickor växte upp fick jag kläder av min väninna Birgittas barn och det var som julafton när vi fick hem en kasse kläder. Dom rev i kassen och provade, dom var mer än glada över det dom fått. Den tiden då alla flickorna bodde hemma var en underbar tid det var liv och glädje i hela huset. Ibland tänkte jag,  va skönt om här kunde vara lite tyst. Tre tjejer kan hålla lådan.
Men om jag sumerar tiden när barnen var små och idag när alla är gifta och har egna hem så kan jag längta efter att ha dom hos mig, bara tjejerna. Nu när dom kommer hem har de ökat med sex personer och mer ska vi bli. Dom har sin bästa tid nu med sina små familjer, och det gläds jag av.  Jag har alla hos mig i byn och det är en gåva. Jag trodde aldrig dom skulle vända hem men....... när dom bildade familj såg dom hur härligt det var att bo på landet.

På tal om att bo på landet så har tjejer som startat eget en mässa i Gällstad imorgon. Den ska jag besöka för jag har fått en uppfattning av att de kommer ha många fina saker till försäljning. Nu är vi i den mörkaste tiden och då kanske det finns något mysigt att köpa. Detta får jag återkomma till.

RSS 2.0